Odabir pružatelja hosting usluga jedna je od važnijih poslovnih odluka koje ćete donijeti jer vaša poslovna e-mail komunikacija, kao i dostupnost vaše web stranice izravno ovise o tome. Donosimo vam šest ključnih kriterija koje valja razmotriti prilikom odabira:

1. Brzina i izvedba

Prvi dojmovi su sve. Ne želite da novi posjetitelji vaše web stranice napuste prije učitavanja početne stranice. Koliko pažnje hosting tvrtka posvećuje performansama sustava? To zahtijeva stalno ulaganje u hardware i software, a ovo su neke od karakteristika dobrih hostera:

  • Poslužitelji na više kontinenata. Bolja veza je brža. Ako vaša web-lokacija ima posjetitelje iz cijelog svijeta, poslužitelji na više kontinenata osigurat će najbrže vrijeme povezivanja za sve.
  • CDN (mreža za isporuku sadržaja) namijenjena je smanjenju latencije mrežom proxy poslužitelja širom svijeta. Mnoge tvrtke nude plaćene CDN-ove, a neke ih nude bez ikakvih dodatnih troškova.
  • Poslužitelji sa SSD-ovima učitavaju vašu web stranicu znatno brže.
  • Mogućnosti predmemoriranja mogu ubrzati dramatično povećanje prometa WordPress – što ih čini potencijalno bržim, ponekad i do stotinu puta.

2. Sigurnost, pouzdanost i neprekidna dostupnost

Kada je vaša internet stranica nedostupna, to se loše odražava na reputaciju vaše tvrtke. Ako hakeri pristupaju vašoj web-lokaciji i instaliraju zlonamjerni softver, ne samo da ćete zaraziti računala posjetitelja, nego će i Google prikazati neugodnu poruku koja upozorava na prijetnju.
Koliko je tvrtka predana održavanju stabilnosti i pouzdanosti vaše internet stranice? U današnjem ozračju hakiranja, koja tvrtka radi na tome kako bi vaša internet stranica bila sigurna?
Hakeri mogu pristupiti korištenjem sigurnosnih propusta u softveru koji koristite. Zato trebate hosting koji proaktivno održava svoj softver ažuriran, tako da su ove ranjivosti spriječene.

3. Služba za podršku korisnicima

Upravo se bavite izradom internet stranice ili šaljete važnu email poruku. Naravno, i Murphy ne spava nego vam radi društvo i nešto krene po zlu. A već je gotovo ponoć. Što sad? Kome se obratiti?
Uobičajeno je da ljudi rade van normalnog 9 do 5 radnog vremena. Trebate pomoć kad vam je potrebna pomoć, bez obzira na vrijeme. Trebate nekoga tko će razumjeti vaš problem, znati što učiniti s njom i biti u stanju komunicirati s vama na prijateljski, razumljiv i ljudski način. Potrebna vam je odlična korisnička podrška u bilo koje doba.

4. Karakteristike i ograničenja

Hosting tvrtka mora osigurati softver i infrastrukturu potrebnu za pokretanje vaše internet stranice i sustava za upravljanje sadržajem poput WordPressa. Oni također trebaju moći ponuditi karakteristike koje podržavaju način na koji radite, bez obzira da li ste geek ili neiskusan korisnik. I sva ograničenja koja postavljaju na vaš hosting plan ne smiju biti restriktivne za ono što želite postići sa svojom internet stranicom.

5. Filozofija, kultura i reputacija

Potrebna vam je tvrtka u koju se možete pouzdati i koja će pratiti i pravovremeno odgovarati na vaše potrebe. Tvrtka koja se lako nosi sa svim izazovima i zahtjevima, a ne ona koja vas ignorira. Tvrtka koja je otvorena i transparentna i ne pokušava vas zavaravati.

6. Cijena

Ušteda od par kuna mjesečno ne bi trebao biti vaš prioritet prilikom odabira hosting tvrtke. Svakako usporedite cijene na tržištu, ali potražite najbolju vrijednost za novac, a ne najjeftiniju cijenu. Učinite vašu domaću zadaću tako da vas ne zavarava nejasno ili obmanjujuće oglašavanje.
Pružanje brzog, pouzdanog i sigurnog hostinga košta novac. Plaćanje razumne cijene je ulaganje u vlastitu internet stranicu također i jačanje hosting tvrtke. Uostalom, plaćanjem vrhunskog proizvoda osjećati ćete se dobro!

Mi smo desetak godina imali ozbiljnog hosting partnera u Americi. Tu je tvrtku kupila velika hosting kompanija i drastično srozala kvalitetu usluge u svim segmentima. Nakon nekoliko mjeseci testiranja raznih opcija na tržištu odlučili smo pokrenuti vlastitu hosting uslugu namijenjenu poslovnim korisnicima koji zahtijevaju visoku kvalitetu. Za više informacija, pogledajte našu S3HOSTING uslugu.