Statistički pokazatelji jasno upućuju na činjenicu da svakodnevno raste vjerojatnost da i vaša tvrtka može postati metom cyber napada. Izravna posljedica takvog događaja je zastoj u poslovanju, a samim time i gubitak prihoda tvrtke. Osim toga, od svibnja 2018. na snazi su stroža pravila i propisi kao što je predstojeća Uredba o zaštiti podataka (GDPR) koja tvrtku obavezuje na zaštitu unutarnjih i vanjskih podataka koji su izravno ugroženi cyber napadima.

Unatoč takvim zapanjujućim projekcijama, tvrtke vrlo često ne rješavaju sigurnosne probleme. Zapravo, samo 42 posto malih i srednjih tvrtki (SMB-ova) zabrinuto je za ransomware, a više od četvrtine osoblja malih i srednjih tvrtki nedostaje znanja o cyber temama. Malim i srednjim tvrtkama također nedostaje strategija cyber sigurnosti, što ih čini potpuno otvorenima prema svim mogućim cyber rizicima.

Postoje mjere koje su na raspolaganju tvrtkama kako bi zaštitile svoju komunikaciju, a samim time i onemogućile neovlašteni pristup informacijama i njihovu eventualnu zloupotrebu. Tri su glavna cilja koja se postižu ispravnom zaštitom komunikacije:

  • Zaštita korisničkih podataka tvrtke i njenih partnera i klijenata
  • Zaštita intelektualnog vlasništva tvrtke
  • Zaštita interne i eksterne komunikacije tvrtke

Ransomware napadi povećani su za 36 posto u 2017. godini, a dnevo se izvrši više od 4.000 ransomware napada.

Od 131. e-mail poruke jedna sigurno sadrži zlonamjerni softver.

43% cyber napada usmjereno je na male i srednje tvrtke.

Većini tvrtki potrebno je u prosjeku 197 dana za otkrivanje neovlaštenog upada u svoju mrežu.

Usluge S3 Centra

Za zaštitu poslovanja vaše tvrtke nudimo slijedeća profesionalna rješenja koja imaju za cilj zaštititi informacije i podatke neophodne za poslovanje vaše tvrtke:

  • Procjena sigurnosnih rizika
  • Izrada sigurnosne strategije
  • Implementacija sigurnosnih rješenja za komunikaciju i zaštitu poslovanja

Za detaljnije informacije o našim uslugama za zaštitu vašeg poslovanje budite nas slobodni kontaktirati.